Bjud på en smarrig sallad till sommarfesten! Vi tipsar om goda salladsingredienser och inspirerande recept.
Den här salladen med ätbara vildblommor, ruccola, rädisor och keso från Harvest and Honey ser både god, nyttig och fantastiskt vacker ut. Som ett konstverk på matbordet!
Sött och salt är en vinnande kombination. Låt jordgubbarna få möta lite smulad fetaost eller knaprig stekt eller grillad halloumi. Som i det här mumsiga receptet från från finska maku.fi.
En något matigare sallad får du enkelt genom att blanda ner bitar av lite gott surdegsbröd. Det här receptet med körsbär, tomater, rödlök och färsk basilika från Dolly and Oatmeal kan passa bra till exempel.
Eller varför inte ha med färskpotatisen i salladen. Den här godingen med ugnsrostad färskpotatis, ärtor, sparris, rädisor, vårlök och dill från italienska bloggen dolcetti e scherzetti är den perfekta blandningen av de godaste svenska sommaringredienserna.
Ett tips till sommarens middagar från populära Green Kitchen Stories är att låta smaker och konsistenser mötas. Grilla några goda grönsaker som zucchini och aubergine till exempel och blanda dem med krispiga gröna blad, lite bulgur, hirs eller couscous och en dressing. Sötman från persikor, jordgubbar eller annan frukt och bär blir tillsammans en fräsch och smakrik sallad.